Monday, November 5, 2012

Aku #53

Selamat pagi,
lewat malam dan awal pagi ni buat aku nak tulis something pula.


Orite, ready?


There are four kinds of people in this world;

Manusia yang ada idea tetapi tinggal bersama keluarga yang sederhana.
Biasanya mereka ni suka window shopping, tengok Hypebeast, buang masa puji barang orang sebab tak mampu nak beli barang macam tu. Cepat sahaja tahu apa yang trending, tapi tak ada duit nak beli dan dari itu mereka mula lah menabung. Nak beli high quality replica Supreme panel cap pun paling cepat sebulan baru boleh angkut, belum kira tempoh shipping lagi, masa nak pergi bank-in lagi. At the end of the day dapat dekat jenis manusia jenis kedua.


Manusia yang tiada idea tetapi tinggal bersama keluarga yang mewah.
Jenis manusia yang kejam dan suka menunjuk, macam sial. Kau dah ada duit, apa kisah? Copycat sahaja lah, banyaknya tahu information dari rakan yang berjenis nombor satu.


Manusia yang ada idea dan tinggal bersama keluarga yang mewah.
Sumpah dia ni paling beruntung atas dunia ni, itu je aku boleh cakap.


Manusia yang tiada idea dan tinggal bersama keluarga yang sederhana.
Mat rempit.


Aku serious.

2 comments:

SaddLone said...

aku suka manusia kedua.

kejam dn buat semua sesak nafas.

Kid. said...

Haha well, everyone got their opinion.