Friday, November 11, 2011

Aku #13



Let me tell you something about Malaysian.

There's a lot of cool band in Malaysia right? Same goes to the other country.
Some of you guys mesti ada yang teringin nak berkawan dengan orang-orang yang ada band rare right? Especially lelaki, girls cuma nak market je I guess.


And ada juga girls yang nak kawan because passion in music betul-betul give impact in their life. *Kalau aku tak tulis macam ni nanti ada lah yang post "Kid kaki temberang menjatuhkan maruah perempuan."




Okay gurau.


Back to our main story,


Kalau you guys lives in Malaysia, there's a few facts you must know. About how to makes cool-friends-who-play-in-cool-band.


First, orang yang ada band yang cool akan berkawan dengan orang yang ada band cool sahaja. If he or she have a normal/nerd/weird/tak famous friends, itu kawan sekolah rendah dia.

Second, you must have a cool band to get know them (which play in cool band) well. So with that, baru you can lepak-lepak pau rokok and minum teh o ais with them.




Kalau anda seorang lelaki. 





Kalau anda seorang perempuan.



Bukan nak cakap apa, ada sesetengah macam ni and ada yang bukan macam ni but more friendly to the others. I've told you before, Malaysian. You can't blame them, kalau kau famous pun kau akan buat macam tu juga.

For sure.

Selamat pagi.

2 comments:

Iman Natasha said...

100% setuju. Ada lah satu local band ni, perasan hebat je tapi ntah macam mana boleh jadi famous, sombong nak mampuhh. Lagi satu band, lagu diorang memang sangat bagus tapi tak sepopular band perasan bagus tu, daripada vocalist sampai lah ke drummer sangat rajin layan fans. sepatutnya band perasan bagus tu mencontohi sikap band sangat bagus tapi tak famous. baru lah orang suka!

kid said...

Haha, biasalah tu. Nak buat macam mana, orang dah famous.